Για 10 άτομα ()
1. Κόβετε τα συκωτάκια και το πνευμόνι σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό για 15 λεπτά.
2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την πολτοποιημένη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο της μαγειρίτσας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
4. Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε με κουταλιά γιαούρτι.
Δοκιμάστε μαζί με τα κρεμμυδάκια να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο λάπαθο όπως κάνουν στην Λάρισα