Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε τις λαχανίδες και τις ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3’. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. και τηγανίζετε το απάκι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε τις λαχανίδες και συνεχίζετε το τηγάνισμα μόλις για ένα λεπτό σε χαμηλή θερμοκρασία.
2. Χτυπάτε στη συνέχεια σε μπολ τα αυγά. Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε από πάνω μερικές ακόμα λαχανίδες. Αλατοπιπερώνετε.
3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρετε όπως είναι στο φούρνο. Το ψήνετε στους 150 βαθμούς για εφτά λεπτά.
4. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή, συνοδεύοντας προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των αυγών μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι.