alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino top

Τα στρουμπουλά γουρουνόπουλα είναι αυτή την εποχή στα καλυτέρα τους!! Δοκιμάστε το με μια συνταγή που την λάτρεψαν όσοι την δοκίμασαν με σάλτσα από μέλι, πορτοκάλι και μουστάρδα σε μια απλά θεϊκή εκδοχή!!!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

xoirino top

Τα στρουμπουλά γουρουνόπουλα είναι αυτή την εποχή στα καλυτέρα τους!! Δοκιμάστε το με μια συνταγή που την λάτρεψαν όσοι την δοκίμασαν με σάλτσα από μέλι, πορτοκάλι και μουστάρδα σε μια απλά θεϊκή εκδοχή!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 16€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά χοιρινό από λαιμό, ανοιγμένο για ρολό
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκο θρούμπι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με το μείγμα της μουστάρδα καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με μαγειρικό σπάγκο. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα.


2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς με σκεπασμένη τη γάστρα, για 2 ώρες, περιχύνοντας κατά διαστήματα το κρέας με τους ζωμούς του ταψιού.


3. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε τη γάστρα αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για μια ώρα ακόμα, γυρνώντας το κρέας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στην γάστρα και πατάτες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face