alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

psomi eurodiet top 29 10 2106

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΨΩΜΙ EURODIET ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

psomi eurodiet top 29 10 2106

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φακελάκια βιολογικό ψωμί Eurodiet
  • 1/2 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
  • 1/2 κουτ. σουπ. ρίγανη αποξηραμένη

Για την επικάλυψη

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μείγμα από αποξηραμένα βότανα (δενδρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, βασιλικό, θυμάρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ μπολ , αδειάζουμε 2 φακελάκια βιολογικού ψωμιού Eurodiet και το αναμιγνύουμε με 80 ml νερό και την μαγιά που υπάρχει στην συσκευασία.


2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, την κάπαρη και την ζύμη και αναμιγνύουμε.


3. Το πλάθουμε σε μια αφράτη ζύμη , το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.


4. Βάζουμε σε 1 κούπα το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και τα αποξηραμένα βότανα.


5. Τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλείφουμε με μία βούρτσα τα 3/4 του μείγματος πάνω στο ψωμί.


6. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το ψωμί και το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 190ο C.


7. Η κρούστα που θα σχηματισθεί, πρέπει να έχει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.


8. Αμέσως μετά, όταν βγάλουμε το ψωμί από το φούρνο, το αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και την μέθοδο eurodiet, μπορείτε να βρείτε στο www.eurodiet.gr



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face