Για 5 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και ζυμώνετε αλείφοντας τα χέρια σας με το ελαιόλαδο, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου κολλάει, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Ψήνετε τις πιπεριές Φλωρίνης και την πιπεριά τσίλι στο γκριλ μέχρι να καψαλιστούν και να μαλακώσουν. Τις βάζετε σε ένα μπολ, το κλείνετε καλά και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν τόσο όσο να πιάνονται. Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την ντομάτα, τον πολτό πιπεριάς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σάλτσα να δέσει και να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας, περίπου 25 λεπτά.
3. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ. Τα περνάτε σε ξύλινα σουβλάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε είτε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά είτε σε ταψί στο γκριλ για περίπου 13 – 15 λεπτά, γυρίζοντας τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να γίνουν στο εσωτερικό τους.
4. Τα σερβίρετε με την σάλτσα και αν θέλετε με ψητές αραβικές πίτες.
Μπορείτε να δροσίσετε τα κεμπάπ σερβίροντάς τα μαζί με λίγο γιαούρτι.