Για 2 άτομα ()
1. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι διαστάσεων 20-22 εκατοστών με λωρίδες μπέικον, σχηματίζοντας βεντάλια και αφήστε τις άκρες να προεξέχουν. Πασπαλίστε με μια πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ , αναμίξτε τον κιμά, το προβολόνε σε κύβους, την πιπεριά, το κρεμμύδι και μια πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε ένα μεγάλο μπιφτέκι ίσο περίπου με την περίμετρο που έχει ο πάτος του τηγανιού σας.
3. Για την σάλτσα bbq σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε όλα τα παραπάνω συστατικά. Σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4. Βάζετε το μπιφτέκι σας στο τηγάνι πάνω από το μπέικον και το προσαρμόζετε στα τοιχώματα του. Πασπαλίστε με το μισό τριμμένο προβολόνε και διπλώστε τις άκρες του μπέικον που εξέχουν , όπως τις πίτες προσθέτοντας και άλλες ,έτσι ώστε όλο το μείγμα από το μπιφτέκι να είναι καλυμμένο από μπέικον. Πασπαλίζετε με μικρή πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
5. Μόλις ψηθεί , απλώνετε λίγες κουταλιές από την σάλτσα, τοποθετείτε τα ντοματίνια κομμένα στα 2 και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
6. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Αντί για τυρί προβολόνε μπορείτε να χρησιμοποιήστε τυρί τσένταρ ή γραβιέρα και αντί για τον φούρνο μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα , πάνω σε grill.