alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpifteki gigas bbq 15 06 2017

Ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά μπιφτέκια που έχετε ποτέ φτιάξει.
Με φαντασία και ξεχωριστή γεύση!

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΙΓΑΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ BBQ SAUCE

mpifteki gigas bbq 15 06 2017

Ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά μπιφτέκια που έχετε ποτέ φτιάξει.
Με φαντασία και ξεχωριστή γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 200 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι προβολόνε κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι προβολόνε τριμμένο

Για την bbq sauce (για 1 φλιτζάνι)

  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 3 κουτ.γλυκ. μηλόξυδο
  • 2 κουτ.γλυκ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κουτ.γλυκ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα

  • 6 ντοματίνια στρογγυλά κομμένα στα 2
  • 6 ντοματίνια στρογγυλά κομμένα στα 2

Μείγμα μπαχαρικών

  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι διαστάσεων 20-22 εκατοστών με λωρίδες μπέικον, σχηματίζοντας βεντάλια και αφήστε τις άκρες να προεξέχουν. Πασπαλίστε με μια πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ , αναμίξτε τον κιμά, το προβολόνε σε κύβους, την πιπεριά, το κρεμμύδι και μια πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε ένα μεγάλο μπιφτέκι ίσο περίπου με την περίμετρο που έχει ο πάτος του τηγανιού σας.


3. Για την σάλτσα bbq σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέστε όλα τα παραπάνω συστατικά. Σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.


4. Βάζετε το μπιφτέκι σας στο τηγάνι πάνω από το μπέικον και το προσαρμόζετε στα τοιχώματα του. Πασπαλίστε με το μισό τριμμένο προβολόνε και διπλώστε τις άκρες του μπέικον που εξέχουν , όπως τις πίτες προσθέτοντας και άλλες ,έτσι ώστε όλο το μείγμα από το μπιφτέκι να είναι καλυμμένο από μπέικον. Πασπαλίζετε με μικρή πρέζα από το μείγμα μπαχαρικών και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.


5. Μόλις ψηθεί , απλώνετε λίγες κουταλιές από την σάλτσα, τοποθετείτε τα ντοματίνια κομμένα στα 2 και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.


6. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αντί για τυρί προβολόνε μπορείτε να χρησιμοποιήστε τυρί τσένταρ ή γραβιέρα και αντί για τον φούρνο μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα , πάνω σε grill.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face