alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

SOUTZOUKAKIA-SMYRNEIKA large

Η πιο κλασσική συνταγή για σουτζουκάκια με λαχταριστή σάλτσα και όλα τα μυστικά για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στην κουζίνα σας

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

SOUTZOUKAKIA-SMYRNEIKA large

Η πιο κλασσική συνταγή για σουτζουκάκια με λαχταριστή σάλτσα και όλα τα μυστικά για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στην κουζίνα σας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κιμά μοσχααρίσιο
  • 8 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το αβγό, το σκόρδο τριμμένο, το κύμινο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο.

 

2. Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ και πλάθετε τα σουτζουκάκια μακρόστενα. Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

3. Περνάτε τις ντομάτες από τον λεπτό τρίφτη λαχανικών. Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, προσθέτετε τις ντομάτες ,τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και βράζετε για περίπου 10'-15' έως ότου πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστά τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με ρύζι ή με τραγάνες πατάτες τηγανητές.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Τα σουτζουκάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο στους 200 βαθμούς και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για την επιτυχία τους είναι το ζύμωμα του κιμά για πολλή ώρα, για να γίνουν τα σουτζουκάκια αφράτα και ζουμερά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face