Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε και κόβετε τα κολοκύθια 3 εκ. από τη μεριά του κοτσανιού. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
2. Αδειάζετε από τα κολοκυθάκια την σάρκα τους με ένα κουταλάκι ή με το ειδικό εργαλείο.Τα γεμίζετε με το μίγμα απ' τον κιμά και το ρύζι. Τα κλείνετε με το κοτσάνι που είχατε αφαιρέσει και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
3. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζετε για 25-30΄.
4. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό επάνω στο μάτι της κουζίνας, για 10΄ και φτιάχνετε το αυγολέμονο: σε ένα μπόλ σπάτε το αυγό, χτυπάτε με τον αυγογδάρτη μέχρι να αφρίσει, αλατίζετε και προσθέτετε σιγά σιγά και εναλλάξ το χυμό λεμονιού και λίγη ζεστή σάλτσα από το φαγητό. Τέλος περιχύνετε το φαγητό με την σάλτσα αυτή, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε μετά από 10΄.
Εμπλουτίστε το φαγητό με μπόλικα μυρωδικά προσθέτοντας στη γέμιση φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο φρέσκο.