alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

LAXANONTOLMADES large

Η καλύτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μαζί με όλα της τα μυστικά για να σας πετύχουν

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ - ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ

LAXANONTOLMADES large

Η καλύτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μαζί με όλα της τα μυστικά για να σας πετύχουν

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μεγάλο χαλαρό λάχανο
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 3 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο

Για τη σάλτσα

  • 2 αυγά
  • χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
  • 2 κουτ. σουπ. κοφτές κόρν φλάουερ ή ρυζάλευρο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

 

2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό. Εκεί ζεματάτε το λάχανο, ολόκληρο με την καρδιά του προς τα κάτω. Όταν πάρει μερικές βράσεις το βγάζετε από το νερό και αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρείτε με προσοχή τα ζεματισμένα φύλλα.

 

3. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε αρκετά μεγάλα φύλλα. Τοποθετείτε τα μικρά φύλλα και την καρδιά του ζεματισμένου λάχανου στον πάτο της κατσαρόλας, όπου θα μαγειρέψετε το φαγητό.

 

4. Τυλίγετε τους ντολμάδες ως εξής: Παίρνετε ένα από τα μεγάλα ζεματισμένα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος του και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά στο κάτω μέρος του μισού φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε τον λαχανοντολμά απαλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά.

 

5. Τους αραδιάζετε στην κατσαρόλα πάνω από τα μικρά ζεματισμένα φύλλα. Όταν τελειώσουν προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό. Βάζετε ένα ρηχό πιάτο αναποδογυρισμένο πάνω από το φαγητό για να διατηρούνται στην θέση τους οι ντολμάδες.

 

6. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45΄. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το αυγολέμονο ως εξής: σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε με μία κουτάλα αρκετό από το ζουμί του και το προσθέτετε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού.  Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αγοράσετε ξινό λάχανο τουρσί και να το φτιάξετε μ' αυτό .Θα το βρείτε στα καταστήματα που πουλάνε διάφορα τουρσί ή σε ντελικατέσεν με Ρωσικά και Πολωνικά τρόφιμα. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό βοδινού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face