alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo laxano top

Παραδοσιακή συνταγή της ανατολικής Θράκης αξεπέραστης νοστιμιάς. Δοκιμάστε το και με λάχανο φρέσκο αν και εγώ βρίσκω ότι το τουρσί είναι εξαιρετικός συνδυασμός με το τρυφερό κοτόπουλο και τη γέμιση από πλιγούρι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΛΑΧΑΝΟ

kotopoulo laxano top

Παραδοσιακή συνταγή της ανατολικής Θράκης αξεπέραστης νοστιμιάς. Δοκιμάστε το και με λάχανο φρέσκο αν και εγώ βρίσκω ότι το τουρσί είναι εξαιρετικός συνδυασμός με το τρυφερό κοτόπουλο και τη γέμιση από πλιγούρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κιλά λάχανο τουρσί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/4 κιλό συκωτάκια πουλερικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό και όταν φουσκώσει το στραγγίζετε. Πλένετε τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβετε.


2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά, τα συκωτάκια, το πλιγούρι, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 4 – 5 λεπτά. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα της γέμισης και το ράβετε με ειδική κλωστή μαγειρικής. Το αλατοπιπερώνετε.


3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο ώστε να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του.


4. Σε μια γάστρα στρώνετε 5 φύλλα λάχανο και τοποθετείτε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το τυλίγετε καλά με το υπόλοιπο λάχανο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και περιχύνετε με το ζωμό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο λάχανο ζεματισμένο για 3 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face