alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo me marinada giaourtiou top 07 06 2017

Το πιο νόστιμο, τρυφερό και καλοψημένο στήθος κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει, με πικάντικη μαρινάδα γιαουρτιού και την φρεσκάδα του μάνγκο!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ

kotopoulo me marinada giaourtiou top 07 06 2017

Το πιο νόστιμο, τρυφερό και καλοψημένο στήθος κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει, με πικάντικη μαρινάδα γιαουρτιού και την φρεσκάδα του μάνγκο!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 λάιμς
  • 1 γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σκόνη κάρυ
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 γαλλικό μαρούλι
  • 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 μακρόστενες φέτες από 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Από τα λάιμς, κρατείστε χωριστά το ξύσμα και το χυμό.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και λίγο ξύσμα με το γιαούρτι, το κάρι, 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλείψτε το καλά με τη μαρινάδα. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή 30 λεπτά στο ψυγείο, γυρίζοντας το περιστασιακά.


3. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα: Σε μεσαίο μπολ, με μια σπάτουλα, ανακατεύετε απαλά το μάνγκο με 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας λάιμ και 1 κ.γ. ξύσμα 1/4 κουταλάκι αλάτι , 1/8 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.


4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώστε την σχάρα, αφαιρέστε το κοτόπουλο από την μαρινάδα, σκουπίστε το και βάλτε το πάνω στην καυτή σχάρα.


5. Ψήστε το κοτόπουλο 7 -8 λεπτά ή μέχρι να τρέξουν οι χυμοί του, από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσει λίγο αν θέλετε για να κόβετε πιο εύκολα και μετά κόψτε σε μακριές λεπτές φέτες.


6. Για να σερβίρετε, τοποθετείστε σε 4 μεγάλα πιάτα , φύλλα φρέσκου γαλλικού μαρουλιού και από πάνω βάλτε το κοτόπουλο σε φέτες.


7. Γαρνίρετε με τη σάλτσα μάνγκο στο πλάι του πιάτου και πασπαλίστε με λίγο ξύσμα λάιμ και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το φτιάξετε και μπουτάκια κοτόπουλου και να προσθέσετε μαζί με το μάνγκο ένα πεπονάκι Γκουανταλούπης



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face