alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melitzanes skurianes top 7 7 2016

Κορυφαίο καλοκαιρινό πιάτο της Σκύρου! Φανταστείτε καλοκαίρι και τις τηγανιτές μελιτζάνες λουσμένες με την φρεσκάδα της λαμπερής ντομάτας και αρωματισμένες με την θεϊκή σπίρτοζικη ρίγανη...

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΚΥΡΙΑΝΕΣ

melitzanes skurianes top 7 7 2016

Κορυφαίο καλοκαιρινό πιάτο της Σκύρου! Φανταστείτε καλοκαίρι και τις τηγανιτές μελιτζάνες λουσμένες με την φρεσκάδα της λαμπερής ντομάτας και αρωματισμένες με την θεϊκή σπίρτοζικη ρίγανη...

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακωνικές
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για να φτιάξετε την σάλτσα
  • 1 κουτ. σουπ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και χαράζετε τις μελιτζάνες μέχρι το κοτσάνι. Αφήνετε για μια ώρα στο νερό με άφθονο αλάτι για να γλυκάνουν. Τις βγάζετε και τις στύβετε. Τις ρίχνετε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις βράζετε τις αφήνετε να κρυώσουν και στύβετε ξανά.


2. Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε άφθονο ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι τους .


3. Τρίβετε τις ντομάτες και τις βάζετε μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο να τραβήξουν το νερό τους. Τέλος, ρίχνετε όλη μαζί τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και τις σερβίρετε πασπαλισμένες με την φρέσκια ρίγανη .

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν σας αρέσει ο φρέσκος βασιλικός, αντικαταστήστε την ρίγανη με αυτόν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face