Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και χαράζετε τις μελιτζάνες μέχρι το κοτσάνι. Αφήνετε για μια ώρα στο νερό με άφθονο αλάτι για να γλυκάνουν. Τις βγάζετε και τις στύβετε. Τις ρίχνετε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις βράζετε τις αφήνετε να κρυώσουν και στύβετε ξανά.
2. Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε άφθονο ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι τους .
3. Τρίβετε τις ντομάτες και τις βάζετε μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο να τραβήξουν το νερό τους. Τέλος, ρίχνετε όλη μαζί τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και τις σερβίρετε πασπαλισμένες με την φρέσκια ρίγανη .
Αν σας αρέσει ο φρέσκος βασιλικός, αντικαταστήστε την ρίγανη με αυτόν.