Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια το πράσο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, κόκκινες και πράσινες. Καθαρίζετε το φινόκιο και το μήλο και τα κόβετε σε κύβους.
2. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά, το φινόκιο και το κυδώνι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το σκεύος.
3. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 12'.
4. Ανοίγετε το καπάκι και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη έως ότου εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ξίδι, το χαρουπόμελο και τον κόλιανδρο.
5. Γλασάρετε τα λαχανικά και τα σερβίρετε αμέσως με μπόλικες ζεστές τραγανές τηγανητές πατάτες.
Όταν είναι η εποχή που έχει κυδώνια αντικαταστήστε τα μήλα με αυτά.