alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

artichokes-ala-polita top

Το πιο νόστιμο λαδερό φαγητό της άνοιξης που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και κρύο

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

artichokes-ala-polita top

Το πιο νόστιμο λαδερό φαγητό της άνοιξης που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και κρύο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά αγκινάρες
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες μικρές κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα μπολ αρκετό νερό, στύβετε μέσα 1 ½ λεμόνι, ρίχνετε λεμονόκουπες και 2 κουταλιές αλεύρι. Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Αφαιρείτε όλα τα φύλλα και ξύνετε με κουταλάκι το εσωτερικό τους για να φύγει το χνούδι, κόβετε το κοτσάνι ώστε να μείνουν μόνο οι καρδιές τους. Αφού τις τρίψετε καλά με τη λεμονόκουπα, τις ρίχνετε στο μπολ με το νερό, που πρέπει να τις σκεπάζει.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό χαμηλώνετε τη θερμοκρασία βράζετε για 15 λεπτά.


3. Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά, ανακατεύετε και με ένα κουτάλι κάνετε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και τοποθετείτε τις καρδιές από τις αγκινάρες και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Για να σερβίρετε το φαγητό αραδιάζετε τις καρδίες από τις αγκινάρες σε ένα πιάτο προσεκτικά για να μην σπάσουν και τις γεμίζετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Όσο βράζουν οι αγκινάρες, δεν πρέπει να τις ξεσκεπάζετε συχνά, γιατί μαυρίζουν ακόμα και στην κατσαρόλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face