alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

anthoi top

Είναι μερικά φαγητά που όσο «παλιακά» και παραδοσιακά κι αν είναι, πάντα λαχταράς να φας ένα ολόκληρο πιάτο

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

anthoi top

Είναι μερικά φαγητά που όσο «παλιακά» και παραδοσιακά κι αν είναι, πάντα λαχταράς να φας ένα ολόκληρο πιάτο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 20 κολοκυθοανθούς
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 πρέζα κύμινο (προεραιτικά)
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τον ύπερο. Τους πλένετε και τους τοποθετείτε όρθιους να στραγγίσουν.


2. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε καλά με ένα κουτάλι το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μισό ελαιόλαδο.


3. Με ένα μικρό κουτάλια γεμίζετε τους ανθούς με το μείγμα άλλα όχι μέχρι πάνω, γιατί το μείγμα του ρυζιού φουσκώνει με το ψήσιμο. Κλείνετε τους ανθούς διπλώνοντας απαλά τις άκρες. Αραδιάζετε τους κολοκυθοανθούς σε μια ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τους περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό, τους σκεπάζετε με ένα πιάτο και στη συνέχεια με το καπάκι της κατσαρόλας. Βράζετε με μέτρια θερμοκρασία για 35 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι απαραίτητο να σκεπάσετε τους ανθούς με το πιάτο, γιατί τους συγκρατεί και δεν θα ανοίξουν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face