alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rosto me xontro makaroni top 10 04 2016

Ένα απο τα πιο κλασικά οικογενειακά πιάτα της ελληνικής αστικής κουζίνας. Λατρεμένο και πεντανόστιμο, λουσμένο με την πλούσια σαλτσούλα του που αγκαλιάζει τρυφερά τα ζυμαρικά.

ΡΟΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

rosto me xontro makaroni top 10 04 2016

Ένα απο τα πιο κλασικά οικογενειακά πιάτα της ελληνικής αστικής κουζίνας. Λατρεμένο και πεντανόστιμο, λουσμένο με την πλούσια σαλτσούλα του που αγκαλιάζει τρυφερά τα ζυμαρικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 18€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνης
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
  • αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1200 γρ. μοσχαρίσια νουά
  • 750 γρ. μακαρόνια Νο 5
  • 1 ξύλο κανέλας
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλύνετε καλά και καθαρίστε το κρέας από πέτσες , ίνες και νεύρα ή ζητήστε να το κάνει ο κρεοπώλης. Μετά σκουπίστε το και με ένα μυτερό μαχαιράκι κάντε κάθετες εγκοπές στη επιφάνεια του . Αλατοπιπερώστε το και καρφώστε τα κομματάκια του σκόρδου στις εγκοπές .


2. Στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε το κρέας με το αλεύρι και βάλτε το στην κατσαρόλα. Σοτάρετε το από όλες τις πλευρές . Κατόπιν σβήστε με το κρασί μαυροδάφνης, αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ρίξτε το κρεμμύδι, την ντομάτα , την δάφνη, αλάτι , πιπέρι.


3. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέστε το νερό και χαμηλώστε την φωτιά. Μαγειρέψτε το για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόψτε το σε κομμάτια .


4. Περάστε την σάλτσα από ένα σουρωτήρι και ρίξτε την σε μια άλλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίξτε το κρέας μέσα στην σάλτσα.


5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό μαζί με αλάτι και με ένα κουτάλι της σουπας ελαιόλαδο. Ρίξτε τα μακαρόνια και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου. Κατόπιν σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.


6. Περιχύστε τα με την σάλτσα και βάλτε από πάνω τα κομμάτια από το κρέας. Πασπαλίστε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρετε αμέσως



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face