Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε στο γκριλ ή σε σχάρα πάνω από κάρβουνα τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια . Αλείφετε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο, αλατίζετε και αφήνετε τα λαχανικά να ψηθούν για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Βάζετε και τις πίτες επάνω στο γκριλ για 4-5 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, δουλεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον μισό βασιλικό.
3. Βγάζετε τις πίτες από την σχάρα και τις μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα. Περνάτε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα λαχανικά στο κέντρο κάθε μιας από αυτές. Επάνω από τα λαχανικά βάζετε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του γιαουρτιού.
4. Καβουρντίζετε σε ένα μικρό τηγάνι ελαφρά τα κουκουνάρια με το βούτυρο, ίσα να ροδίσουν και τα σκορπίζετε επάνω στην σαλάτα μαζί με το υπόλοιπο βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως την σαλάτα.
Ιδανικό να συνοδέψετε κεμπάπ ή μπιφτέκια σχάρας