alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ALMYRO-CHEEESECAKE large

Πρωτότυπη συνταγή όπου ο κλασσικός ντάκος μεταμορφώνετε σε ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό τσιζκεικ που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση όπου κι αν το σερβίρετε

ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΘΙΝΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ

ALMYRO-CHEEESECAKE large

Πρωτότυπη συνταγή όπου ο κλασσικός ντάκος μεταμορφώνετε σε ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό τσιζκεικ που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση όπου κι αν το σερβίρετε

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για από πάνω

  • 20 - 30 ντοματίνια χοντροαλεσμένα
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη ψιλή
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κουτ.γλυκ. μέλι
  • 2 κουτ.γλυκ. καστανη ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 μικρό τσαμπάκι ντοματίνια

Για τη βάση

  • 2 κουτ. σουπ. καρύδι χοντροτριμμένο
  • 8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 ντάκους κρίθινους, σπασμένους σε μικρά κομμάτια (σαν ψίχουλα)

Για τη κρέμα

  • 4 κουτ. σουπ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
  • 3 κουτ. σουπ. φέτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, και το ελαιόλαδο. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνετε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα μέχρι να γίνουν ένα αλοιφώδες μείγμα.


2. Παίρνετε μικρά ατομικά φαρμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι του τσιζ κέικ και τα βάζετε στο κέντρο κάθε πιάτου. Βάζετε στην βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζετε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.


3. Από πάνω στρώνετε ένα στρώμα με το μείγμα των τυριών και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για 30-40 λεπτά.


4. Σε ένα τηγάνι βάζετε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι και δουλεύετε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.


5. Ξεφορμάρετε το τσίζ κέικ περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με ρίγανη το θυμάρι και κάπαρη.


6. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη. Ακουμπάτε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρετε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Στολίζετε με αυτό το τσίζκέικ και σερβίρετε αμέσως.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και με φρέσκα σύκα γλασαρισμένα με λίγο μέλι και λευκό μπαλσάμικο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face