Για 10 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, και το ελαιόλαδο. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνετε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα μέχρι να γίνουν ένα αλοιφώδες μείγμα.
2. Παίρνετε μικρά ατομικά φαρμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι του τσιζ κέικ και τα βάζετε στο κέντρο κάθε πιάτου. Βάζετε στην βάση ένα στρώμα από το μείγμα του παξιμαδιού και το πιέζετε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.
3. Από πάνω στρώνετε ένα στρώμα με το μείγμα των τυριών και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για 30-40 λεπτά.
4. Σε ένα τηγάνι βάζετε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι και δουλεύετε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.
5. Ξεφορμάρετε το τσίζ κέικ περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με ρίγανη το θυμάρι και κάπαρη.
6. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη. Ακουμπάτε το τσαμπάκι με τα ντοματίνια και το γλασάρετε ελαφρά για 2-3 λεπτά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Στολίζετε με αυτό το τσίζκέικ και σερβίρετε αμέσως.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και με φρέσκα σύκα γλασαρισμένα με λίγο μέλι και λευκό μπαλσάμικο