alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

terina topimage

Υπέροχη και πολύ πρωτότυπη συνταγή όπου τα λαχανικά μπαίνουν σε στρώματα σε μια φόρμα δένονται με ένα ωραίο ζελέ λαχανικών και σερβίρονται με μια γλυκόξινη σάλτσα σταφίδας. Εντυπωσιακό στο μάτι και πρωτότυπο σε γεύση

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

terina topimage

Υπέροχη και πολύ πρωτότυπη συνταγή όπου τα λαχανικά μπαίνουν σε στρώματα σε μια φόρμα δένονται με ένα ωραίο ζελέ λαχανικών και σερβίρονται με μια γλυκόξινη σάλτσα σταφίδας. Εντυπωσιακό στο μάτι και πρωτότυπο σε γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες
  • 3 κολοκύθια μακρόστενα

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι σταφίδες Κορίνθου μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλιου
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. καστανή ζάχαρη

Για το ζωμό

  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, μαϊντανό , 1 σκελίδα σκόρδο)
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 8 γρ. ζελατίνη
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε μακρόστενες πολύ λεπτές φέτες εκτός από τις πιπεριές Φλωρίνης που τις βάζετε ολόκληρες. Τα αλατίζετε και τα αραδιάζετε σε ταψί του φούρνου το οποίο έχετε ντύσει με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ βράζετε το ζωμό λαχανικών (τον οποίο έχετε σουρώσει) μαζί με τον χυμό ντομάτας , το αλάτι και το πιπέρι για 5 λεπτά. Μουσκεύετε την ζελατίνη σε δυο κουταλιές της σούπα κρύο νερό για 5-6 λεπτά και την ρίχνετε στον χλιαρό ζωμό.


3. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα και ντύνετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις πιπεριές. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε στρώσεις αλλα χωρίς να τα πιέζετε καθόλου μεταξύ τους. Μόλις γεμίσει η φόρμα ρίχνετε τον ζωμό και ακουμπάτε απαλά επάνω μερικές λωρίδες πιπεριές. Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.


4. Φτιάχνετε την σάλτσα. Μουσκεύετε τις σταφίδες στο πορτοκάλι μαζί με την ζάχαρη και το ξύδι για μισή ώρα. Τις ρίχνετε σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το πετιμέζι μαζί με τους κόκκους πιπέρι. Βράζετε την σάλτσα για 5-6 λεπτά να συμπυκνωθεί.


5. Κόβετε την τερίνα σε φέτες, περιχύνετε με την σάλτα σταφίδας και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για σάλτσα σταφίδας μπορείτε να φτιάξετε μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Το χειμώνα φτιάξτε την τερίνα με διαφορετικά λαχανικά όπως σελινόριζα, καρότα και πατάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face