alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pougia-gemisi top

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιο κομψά και ωραία μπορεί να σερβιριστεί η γέμιση της γαλοπούλας μέσα σε ένα ολοστρόγγυλο πουγκάκι ζύμης που επιπλέον την κρατάει ζεστή και με όλα της τα αρώματα;

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙΑ ΖΥΜΗΣ

pougia-gemisi top

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιο κομψά και ωραία μπορεί να σερβιριστεί η γέμιση της γαλοπούλας μέσα σε ένα ολοστρόγγυλο πουγκάκι ζύμης που επιπλέον την κρατάει ζεστή και με όλα της τα αρώματα;

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια συκωτάκια γαλοπούλας ή συκωτάκια πουλιών
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό ελαφρά λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας, ή γαλοπούλας

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό γαλοπούλας (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη ως εξής: Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι. Κάνετε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνετε το λάδι και το κρασί.


2. Ζυμώνετε τα υλικά, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα μαλακή. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια (10Χ10εκ.). Ξαναζυμώνετε τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν και τα πλάθετε σε μπάλα. Την ανοίγετε πάλι σε φύλλο και το κόβετε στα ίδια τετράγωνα κομμάτια.


3. Φτιάχνετε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μισό βούτυρο. Προσθέτετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και το ρύζι και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τα αφήνετε να ψηθούν. Όταν η γέμιση απορροφήσει τα υγρά της, είναι έτοιμη.


4. Τοποθετείτε στα τετράγωνα κομματάκια ζύμης μια ποσότητα από τη γέμιση και ενώνετε τις άκρες τους από πάνω, σαν πουγκάκια.


5. Βουτυρώνετε το ταψί και βάζετε μέσα τα πουγκιά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Ρίχνετε στο ταψί τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν ροδοκοκκινίσουν, τα σερβίρετε ζεστά μαζί με το ζουμί τους ή με λίγο γιαούρτι στο πλάι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα συκωτάκια με κιμά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face