Για 6 άτομα ()
1. Χτυπάτε σε ένα μπολ τον ταραμά με 1 ½ φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, - μάραθο, κρεμμυδάκια, μαϊντανό. Ψιλοκόβετε την κόκκινη πιπεριά και τη ρίχνετε στον ταραμά. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και τέλος ρίχνετε το αλεύρι.
2. Δουλεύετε καλά το μείγμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα, να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 15'.
3. Ζεσταίνετε καλά μπόλικο ελαιόλαδο και ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα. Τηγανίζετε για 2'- 3'από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε και όταν τελειώσετε τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους μαραθοκεφτέδες ζεστούς ή κρύους
Αν δεν σας αρέσει το μάραθο αντικαταστήστε το με ψιλοκομμένο άνηθο.