alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpoyrekakia top

Τραγανό χειροποίητο φύλλο που λιώνει στο στόμα με υπέροχη γέμιση από μαστιχάτο χαλούμι

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ

mpoyrekakia top

Τραγανό χειροποίητο φύλλο που λιώνει στο στόμα με υπέροχη γέμιση από μαστιχάτο χαλούμι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. δυόσμο ξερό
  • 2 αυγά

Για τη ζύμη

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Για το τηγάνι

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνετε με το νερό, σε ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Συμπληρώνετε νερό, εάν είναι απαραίτητο.


2. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου για να ξεκουραστεί. Τρίβετε το χαλούμι και το ρίχνετε μαζί με τον δυόσμο και τα αυγά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε σε σφιχτό μείγμα.


3. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πάχους 8x10 εκ. περίπου. Βάζετε 2 κ.γ. γέμιση σε κάθε κομμάτι και το διπλώνετε σε τρίγωνο.


4. Τηγανίζετε τα μπουρέκια λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα. Τα βάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν το επιπλέον λάδι. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε και με μέλι ή ελάχιστη ζάχαρη άχνη



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face