Για 6 άτομα ()
1. Ψήνετε τις μελιτζάνες πάνω στη φωτιά ή στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως πάρα πολύ.
2. Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Αν έχετε ψήσει τις μελιτζάνες πάνω στη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε, αν τις έχετε ψήσει στο γκριλ, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και
τις προσθέτετε στο μπολ με την ντομάτα.
3. Ανακατεύετε, προσθέτοντας παράλληλα το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Στο τέλος, προσθέτετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με άφθονη γλιστρίδα.
Αγοράζετε πάντα μελιτζάνες με πράσινο κοτσάνι και χωρίς «ρυτίδες στην επιδερμίδα, η οποία πρέπει να είναι γυαλιστερή τεντωμένη και σφιχτή. Στο ψυγείο διατηρούνται φρέσκες για 4-5 ημέρες.