alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fried-zuchinni-flower top

Μεζεδάκι που «κόβει» την ανάσα με την απλότητα και τη νοστιμιά του

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ

fried-zuchinni-flower top

Μεζεδάκι που «κόβει» την ανάσα με την απλότητα και τη νοστιμιά του

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 20 μικρά κολοκυθάκια με τους ανθούς
  • 1 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζάνι μπύρα παγωμένη
  • 3 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 λεμόνι κομμένο ακτινωτά στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και την μπύρα και ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.


2. Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια χωρίς να αφαιρέσετε τους ανθούς. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.


3. Μόλις ζεσταθεί καλά το ηλιέλαιο, βουτάτε ένα – ένα τα κολοκυθάκια στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο. Τα αφήνετε να τηγανιστούν για 10 λεπτά γυρνώντας τα για να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν και μετά τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το λεμόνι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέστε στο κουρκούτι λίγο κύμινο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face