Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε και καθαρίζετε τους χοχλιούς αφαιρώντας τις μεμβράνες και τις βλέννες.
2. Σκορπίζετε το μισό αλάτι στον πάτο ενός τηγανιού. Βουτάτε τους χοχλιούς με το στόμιό τους στο αλεύρι. Τους ακουμπάτε με το στόμιο προς τα κάτω σε μια πιατέλα. Ζεσταίνετε το τηγάνι, προσθέτετε τους χοχλιούς και τους σιγοψήνετε για 5 λεπτά. Τους περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τους αφήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
3. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε το υπόλοιπο αλάτι, το δενδρολίβανο και το ξίδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό πάρει μια βράση. Σερβίρετε τους χοχλιούς ζεστούς με τη σάλτσα τους.
Αν θέλετε αντικαταστήστε το δεντρολίβανο με φρέσκια ρίγανη. Κρατήστε με ακρίβεια τους χρόνους μαγειρέματος για να μην παραψηθούν οι χοχλιοί, γιατί δεν θα βγαίνουν.