Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και σχηματίζετε στο κέντρο μια λακούβα. Προσθέτετε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα και τη μπύρα και αρχίζετε σιγά – σιγά να δουλεύετε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε έναν σφιχτό χυλό.
2. Προσθέτετε τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ή με το ειδικό εξάρτημα για λουκουμάδες ρίχνετε το μείγμα στο καυτό ηλιέλαιο και τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι λουκουμάδες να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάζετε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Μεταφέρετε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστούς.
Μπορείτε να αφαιρέσετε την λιαστή ντομάτα και να αυξήσετε την ποσότητα από το κεφαλοτύρι.