alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata-mauromatika-thalassina top

Ο συνδυασμός οσπρίων με θαλασσινά είναι απίστευτα ταιριαστός όσο και αν ακούγεται περίεργο. Στην πραγματικότητα η απαλή και βελούδινη αγκαλιά των μαυρομάτικων φασολιών ταιριάζει απόλυτα με την φρεσκάδα της γαρίδας και του καλαμαριού

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

salata-mauromatika-thalassina top

Ο συνδυασμός οσπρίων με θαλασσινά είναι απίστευτα ταιριαστός όσο και αν ακούγεται περίεργο. Στην πραγματικότητα η απαλή και βελούδινη αγκαλιά των μαυρομάτικων φασολιών ταιριάζει απόλυτα με την φρεσκάδα της γαρίδας και του καλαμαριού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 17 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 καλαμάρι κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
  • 4 ραπανάκια με τη φλούδα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο μαζί με τα φύλλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 κουτ.γλυκ. κουρκουμά
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, τη δάφνη το μπαχάρι και τις γαρίδες και τις βράζετε για 10 λεπτά.


2. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις γαρίδες, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το καλαμάρι και το βράζετε για 7 λεπτά. Το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και το κρατάτε στην άκρη.


3. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε το καλαμαράκι, τις γαρίδες, και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύετε καλά.


4. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε προσθέτοντας με τις ελιές και το θυμάρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το καλαμάρι καλό είναι να το βράσετε για 7 μόνο λεπτά γιατί μετά σκληραίνει και γίνεται λαστιχωτό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face