alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ZEMATOURA large

Μια πεντανόστιμη και εύκολη πίτα, για όσους τεμπελιάζουν... και δεν θέλουν ανοίγουν φύλλο

ΖΕΜΑΤΟΥΡΑ - Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

ZEMATOURA large

Μια πεντανόστιμη και εύκολη πίτα, για όσους τεμπελιάζουν... και δεν θέλουν ανοίγουν φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό φέτα σκληρή τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το γιαούρτι, την φέτα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε. Στην συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.


2. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό), το αλείφετε με το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς. Από πάνω πρέπει να ροδίσει και να φουσκώσει. 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Εάν θέλετε να γίνει πιο πικάντικη η πίτα σας , μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγες λιαστές ντομάτες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face