alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fokatsia-kolokuthi topimage

Εντελώς πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή, μια και η πιο οικεία χρήση των κολοκυθοανθών είναι εκείνη με το γεμιστό ρυζάκι και τα μπόλικα μυρωδικά

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

fokatsia-kolokuthi topimage

Εντελώς πρωτότυπη και ασυνήθιστη συνταγή, μια και η πιο οικεία χρήση των κολοκυθοανθών είναι εκείνη με το γεμιστό ρυζάκι και τα μπόλικα μυρωδικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 20 ανθούς από κολοκύθια
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες ή τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό, το βούτυρο (αφού πρώτα το έχετε λιώσει σ' ένα μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ), την τριμμένη παρμεζάνα, το αλεύρι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό.


2. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά με τα χέρια σας ή με το μίξερ, μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και απαλή ζύμη. Αν είναι απαραίτητο προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή χλιαρό νερό.


3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείφετε με το ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 25-30 εκ. και στρώνετε τη ζύμη που φτιάξατε, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλα σας. Την αλώνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να σηκωθεί ελαφρά και στις άκρες του ταψιού. Το πάχος της δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ.


4. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζετε την φοκάτσια από τον φούρνο και κατόπιν πιέζετε τους ανθούς με τα δάχτυλα επάνω στη ζύμη σας, ώστε να τους «φυτέψετε» ελαφρά. Πασπαλίζετε με το χαλούμι, το χοντρό θαλασσινό αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο.


5. Ψήνετε ξανά τη φοκάτσια στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το να κρυώσει λίγο και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε την φοκάτσια αυτή και τον χειμώνα, βάζοντας από πάνω ψιλοκομμένες φέτες πορτοκάλι και καραμελωμένο φινόκιο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face