Για 8 άτομα ()
1. Για να φτιάξετε την ζύμη, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, αφού το έχετε κοσκινίσει πρώτα, και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα για 1-2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
2. Χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 ή 3 κομμάτια και ανοίγετε τα κομμάτια με ένα πλαστή σε λεπτά φύλλα, ½-1 εκ. πάχους. Κόβετε τα λεπτά φύλλα με ένα κουπάτ σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια 8x8 εκ.
3. Για την γέμιση, τοποθετείτε σε ένα άλλο μπολ την θρυμματισμένη φέτα, τα αυγά , το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, με ένα πιρούνι.
4. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετράγωνου κομματιού μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση και το διπλώνετε στην μέση ή στα 4 σαν φάκελο, βρέχοντας με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
5. Πιέζετε ελαφρά, με έναν πλάστη από πάνω τους ''φακέλους'' για να γίνουν τα κομμάτια λεπτές πίτες και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε τους γκιουζλεμέδες ζεστούς.
Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε γκιουζλεμέδες γλυκούς. Αντί για τυρί, πασπαλίζετε τα φύλλα με χοντρή ζάχαρη, ανακατεμένη με λίγη κανέλα, και αν θέλετε, και ψιλοκομμένα καρύδια. Όταν ψηθούν, πασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.