alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik-feta-elies top

Αυτό το κέικ είναι ελαφρώς πικάντικο, εξαιρετικό σε υφή και με μια γεύση πραγματικά μοναδική μια και τα αρώματα από την φέτα και τις ελιές μπερδεύονται αρμονικά με το ζυμάρι

 

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

keik-feta-elies top

Αυτό το κέικ είναι ελαφρώς πικάντικο, εξαιρετικό σε υφή και με μια γεύση πραγματικά μοναδική μια και τα αρώματα από την φέτα και τις ελιές μπερδεύονται αρμονικά με το ζυμάρι

 

Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι, ή δενδρολίβανο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ηλιέλαιο μαζί με το γιαούρτι και τα αυγά. Δουλεύετε με το χέρι σας ή με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά.


2. Προσθέτετε τις ελιές ψιλοκομμένες σε ροδέλες, την φέτα, το πιπέρι, τα μυρωδικά που θα επιλέξετε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν παόυντερ. Ανακεύετε πολύ καλά με το χέρι σας άλλα χωρίς να βάζετε δύναμη έτσι ώστε να μην λιώσει η φέτα.


3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή ή σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε με το ίδιο μείγμα αντί για ελιές να βάλετε γαλοπούλα ψιλοκομμένη ή ζαμπόν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face