alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

palmier-rosemary

Γρήγορο και εύκολο σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή το πικ νικ

ΠΑΛΜΙΕΡ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

palmier-rosemary

Γρήγορο και εύκολο σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή το πικ νικ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 1/2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.γλυκ. φρέσκο δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • λίγο αλεύρι, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγετε με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο περίπου 30 x 35 εκατοστά και πάχους ½ εκατοστού. Απλώνετε στην επιφάνειά του την μισή ποσότητα από τις ντομάτες και πασπαλίζετε με το μισό δεντρολίβανο.


2. Ξεκινώντας από την μια πλευρά με το μεγαλύτερο μήκος τυλίγετε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό μέχρι τη μέση. Συνεχίζετε με την απένταντι πλευρά και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό μέχρι τη μέση. Σε αυτό το σημείο τα δύο ρολά θα ενωθούν. Ανασηκώνετε λίγο τα ρολά και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τα ρολά στο σημείο που ενώνονται με το χτυπημένο αυγό, ώστε να κολλήσουν.


3. Μεταφέρετε το διπλό ρολό προσεκτικά σε ένα ορθογώνιο ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία φτιάχνετε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.


4. Τοποθετείτε το ταψί με τα ρολά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να παγώσουν και να σκληρύνουν.


5. Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο και, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε σε κομμάτια πάχουν 1 εκατοστού. Αραδιάζετε το κομμένα ρολά σε ένα τα ψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, και τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό.


6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώνουν, και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε τα παλμιέρ από το φουρνο και τα αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε γεμίσετε τα παλμιέρ σας με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα, με πάστα ελιάς και φέτα ή για ένα πιο υγιεινό σνακ με μπρόκολο και γαλοπούλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face