alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

eukola-tiripitakia top

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

eukola-tiripitakia top

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα σκληρή
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

Για το πασπάλισμα

  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουτ. σουπ. νερό
  • 1 κουτ. σουπ. μαύρο σουσάμι
  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Την αφήνετε 30' στο ψυγείο.


2. Πλάθετε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια με τη ζύμη, τους δίνετε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλό και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.


3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το νερό και τον κρόκο αυγού και με ένα πινέλο αλείφετε τα τυροπιτάκια. Πασπαλίζετε τα μισά με το μαύρο σουσάμι και τα υπόλοιπα με το σουσάμι.


4. Ψήνετε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα κάνετε πιο ελαφριά αντικαθιστώντας τη φέτα με ανθότυρο και cottage cheese.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face