alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spaggeti me almurida top 21 05 2017

Πρωτότυπη, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή συνταγή με την φρεσκάδα του καλοκαιριού!!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

spaggeti me almurida top 21 05 2017

Πρωτότυπη, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή συνταγή με την φρεσκάδα του καλοκαιριού!!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 350 γρ. αλμυρίδα
  • 20 μύδια κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 10 γαρίδες μέτριες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 4 ντοματίνια κομμένα κάθετα στα 2
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 7 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο μαλακό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίστε και βράστε τις αλμυρίδες σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις στην άκρη να στραγγίσουν.


2. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια, τις γαρίδες καθαρισμένες από το κεφάλι, τις αλμυρίδες κα τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.


3. Βάλτε στην κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει ρίξτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


4. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά.


5. Στο τέλος προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πράσινο πιπέρι.


6. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά ζεστά.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


μπορείτε να προσθέσετε και άλλα όστρακα, όπως κυδώνια και γυαλιστερές.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face