Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις πιπεριές, τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους ή εναλλακτικά μπορείτε να τις κάψετε στο γκάζι γυρνώντας τις από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε τις πιπεριές σε μια σακούλα και κλείστε τις για 10' ώστε να καθαριστούν πιο εύκολα. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε τις φλούδες και τα σποράκια τους και τις ψιλοκόβετε.
2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε το ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, και τις πιπεριές και μαγειρέψτε για περίπου 10' ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε τη σάλτσα για περίπου 45' μέχρι να δέσει.
3. Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. και τις βάζετε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω, κάτω. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα φούρνου. Με ένα πινέλο αλείφετε με λάδι τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις ψήνετε τις για 20' – 25' μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
4. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και μοντάρετε τα λαζάνια.Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, κάνετε μια στρώση λαζάνια και τα πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα. Καλύπτετε με μια στρώση από φέτες μελιτζάνας και απλώνετε περίπου 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
5. Απλώνετε μια στρώση ροδέλες μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία (λαζάνια, παρμεζάνα, σάλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα) και τελειώστε με μια στρώση λαζάνια, σάλτσα και παρμεζάνα. Καλύπτετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45'. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 15' πριν το σερβίρετε και πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Τοποθετήστε αμέσως τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν και ταυτόχρονα να γλυκάνουν. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελληνικά τυριά μπορείτε να βάλετε γραβιέρα και κεφαλοτύρι.