Για 12 άτομα ()
1. Κόβετε την κολοκύθα στη μέση. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες. Την αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Μουλιάζετε το κινόα σε 3 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να το κινόα να απορροφήσει το νερό, περίπου 15 λεπτά.
3. Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο, την «σκάβετε» με ένα κουτάλι για να πάρετε την σάρκα της και να δημιουργήσετε μια βάρκα.
4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κινόα, την σάρκα της κολοκύθας, το ξίδι τη ζάχαρη και το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τα μισά της κολοκύθας με το μείγμα.
5. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε την φέτα, το γιαούρτι, το τυρί, τον μαϊντανό και το τριμμένο παξιμάδι. Απλώνετε το μείγμα πάνω από την γέμιση της κολοκύθας και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσει.
Την ίδια συνταγή εναλλακτικά μπορείτε να την φτιάξετε με πλιγούρι.