Για 6 άτομα ()
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον. Μόλις το μπέικον πάρει ωραίο καραμελένιο χρώμα προσθέτετε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φασόλια, το νερό και το ζωμό και ανεβάζετε την θερμοκρασία.
2. Φέρνετε την σούπα σε βρασμό και αφήνετε να βράσει για 8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ζυμαρικά και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 8 λεπτά (προσοχή να μην παραβράστε τα ζυμαρικά και λασπώσουν).
3. Αφαιρείτε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης. Μεταφέρετε τη σούπα σε μια πιατέλα την αφήνετε 2 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρετε ζεστή με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την σούπα σας μπορείτε να τη πασπαλίσετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρυγανισμένο ψωμί.