alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pilafi-forma top

Σίγουρα η όψη ενός φαγητού μπορεί να μας ανοίξει την όρεξη! Αυτό το πολύχρωμο πιλάφι φόρμας είναι τόσο εντυπωσιακό που θα σας κλέψει την καρδιά και με τη γεύση του και με τα υπέροχα χρώματά του

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

pilafi-forma top

Σίγουρα η όψη ενός φαγητού μπορεί να μας ανοίξει την όρεξη! Αυτό το πολύχρωμο πιλάφι φόρμας είναι τόσο εντυπωσιακό που θα σας κλέψει την καρδιά και με τη γεύση του και με τα υπέροχα χρώματά του

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 1 1/4 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό για πιλάφι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αρακά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 ντομάτες
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουτ.γλυκ. κουρκουμά
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το πράσο σε ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος). Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.


2. Αδειάζετε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και το κρασί και ψήνετε στο φούρνο για 20', στον αέρα.


3. Σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζετε τον αρακά για 2 λεπτά.


4. Βάζετε εν τω μεταξύ, σε δύο διαφορετικές κατσαρόλες μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε χωριστά τα δύο είδη ρυζιού. Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.


5. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα ψημένα λαχανικά από το ταψί, στεγνά χωρίς καθόλου υγρά, και τα στρώνετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε απαλά.


6. Βάζετε από πάνω το ζεστό ρύζι και πιέζετε με ένα κουτάλι ελαφρά. Το αφήνετε για 10' να σταθεροποιηθεί και το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Προέρχεται από την τριμμένη κιτρινόριζα η οποία χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρι αλλά και ως χρωστική σε διάφορα παρασκευάσματα. Είναι γνωστός και ως κιτρινόριζα ή τουρμερικ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face