Για 4 άτομα ()
1. Για τη σάλτσα, ανακατεύετε το σκόρδο, το χρένο (horseradish) και τη μουστάρδα σε ένα μπολ, έπειτα ρίχνετε σταδιακά το ξύδι και το ελαιόλαδο. Τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν καλά γι' αυτό χρησιμοποιήστε αυγογδάρτη.
2. Τυλίγετε τα παντζάρια και τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με ελαιόλαδο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο για νοστιμιά και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε τα λαχανικά στους 190 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να γίνουν τρυφερά.
3. Αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς, έπειτα ξεφλουδίζετε τα παντζάρια, τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμυδάκια. Κόβετε τα παντζάρια στα τέσσερα και τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.
Δοκιμάστε την σαλάτα αυτή και μόνο με γλυκοπατάτες είναι εξαιρετική.