alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata top

Σίγουρα η φέτα, είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της χωριάτικης και όχι μόνο... Όμως μια ευπρόσδεκτη γευστική εναλλαγή μπορούν να μας προσφέρουν επίσης ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, μια ξινομυζήθρα ή ένα ευγενικό κι ελαφρά αλατισμένο μανούρι

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

salata top

Σίγουρα η φέτα, είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της χωριάτικης και όχι μόνο... Όμως μια ευπρόσδεκτη γευστική εναλλαγή μπορούν να μας προσφέρουν επίσης ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, μια ξινομυζήθρα ή ένα ευγενικό κι ελαφρά αλατισμένο μανούρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 20 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη ή ξινομυζήθρα ή μοτσαρέλα
  • 2 φλιτζάνια ζυμαρικά φιογκάκια ή κοχυλάκια
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε νερό και μόλις βράσει ρίχνετε την ντομάτα για 1-2 λεπτά. Την βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και την ξεφλουδίζετε. Την κόβετε σε κύβους, τη βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμινιού  και το ξύδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και την βάζετε στο ψυγείο να «βγάλει» τα ζουμιά της.


2. Εν τω μεταξύ, βράζετε ένα λίτρο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.


3. Βγάζετε την ντοματοσαλάτα από το ψυγείο και ρίχνετε τα ζυμαρικά χλιαρά. Προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι πολύ σημαντικό να βάλομε την ντοματοσαλάτα στο ψυγείο και να την αφήσομε να κατεβάσει τα υγρά της, όπως είναι και απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε ένα ζυμαρικό με κοιλότητες ώστε να «πιάσει» μέσα η σάλτσα και να δώσει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

 



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face