alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

vegan-burger top

Είναι ότι πιο νόστιμο και γευστικό έχετε δοκιμάσει πότε. Επίσης σου φτιάχνει την διάθεση τρέλα, με τα χρώματα να εναλλάσσονται σε στρώματα!!

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥ

vegan-burger top

Είναι ότι πιο νόστιμο και γευστικό έχετε δοκιμάσει πότε. Επίσης σου φτιάχνει την διάθεση τρέλα, με τα χρώματα να εναλλάσσονται σε στρώματα!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 ψωμάκια ολικής άλεσης
  • 1/4 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • φύλλα μαρουλιού
  • φύτρες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για μαρινάδα

  • 4 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκάλι
  • 10 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 2 κουτ. σουπ. . φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαρινάρετε τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη ρίγανη 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με την μαρινάδα, και αφήνετε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


2. Μαρινάρετε το κορότο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τριμμένο καρότο, το χυμό πορτοκάλι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το καρότο να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.


3. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε φέτες, τις αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο. Εν τω μεταξύ σουρώνετε τα μανιτάρια και το καρότο από τη μαρινάδα τους τα μεταφέρετε σε 2 καθαρά μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.


4. Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, και το κάτω μισό από το ψωμάκι βάζετε 2 φύλλα μαρουλιού, συνεχίζετε με 2 φέτες ντομάτα, 2 – 3 φέτες αγγουράκι, λίγο τριμμένο καρότο, 2 φέτες ψητής μελιτζάνας, 1 φέτα πιπεριάς, λίγα μαριναρισμένα μανιτάρια, 1 φέτα αβοκάντο και λίγες φύτρες. Τέλος σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε συμπληρώστε μερικές φέτες τόφου ή αλείψτε τα ψωμάκια με λίγο ταχίνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face