Για 4 άτομα ()
1. Μαρινάρετε τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη ρίγανη 6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με την μαρινάδα, και αφήνετε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2. Μαρινάρετε το κορότο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τριμμένο καρότο, το χυμό πορτοκάλι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το καρότο να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
3. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε φέτες, τις αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο. Εν τω μεταξύ σουρώνετε τα μανιτάρια και το καρότο από τη μαρινάδα τους τα μεταφέρετε σε 2 καθαρά μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, και το κάτω μισό από το ψωμάκι βάζετε 2 φύλλα μαρουλιού, συνεχίζετε με 2 φέτες ντομάτα, 2 – 3 φέτες αγγουράκι, λίγο τριμμένο καρότο, 2 φέτες ψητής μελιτζάνας, 1 φέτα πιπεριάς, λίγα μαριναρισμένα μανιτάρια, 1 φέτα αβοκάντο και λίγες φύτρες. Τέλος σκεπάζετε με το υπόλοιπο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.
Αν θέλετε συμπληρώστε μερικές φέτες τόφου ή αλείψτε τα ψωμάκια με λίγο ταχίνι.