Για 8 άτομα ()
1. Αλατωπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και το κόβετε σε στικς.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο, το θυμάρι, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για ακόμα 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 15 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το χυμό λεμονιού, μέσο στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
3. Ζεσταίνετε ελάχιστα τις τορτίγες και μοιράζετε το μείγμα του κοτόπουλου. Προσθέτετε λίγο γιαούρτι, τυλίγετε και σερβίρετε τις τορτίγιες ζεστές.
Μπορείτε να το προσθέσετε στο γιαούρτι λίγο κατίκι.