alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

gida-traxanas top2

Δεν ξέρω να σας το περιγράψω αλλά χωρίς καμιά αμφισβήτηση υπάρχει μια απίστευτη αρμονία μεταξύ της γίδας και του τραχανά

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ

gida-traxanas top2

Δεν ξέρω να σας το περιγράψω αλλά χωρίς καμιά αμφισβήτηση υπάρχει μια απίστευτη αρμονία μεταξύ της γίδας και του τραχανά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό κρέας από γίδα ή πρόβατο
  • 1/2 φλιτζάνι τραχανά ξινό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ή 3 ολόκληρα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι φέτα σκληρή σε κύβους
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20'. Το ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το σιγοβράζτε για 1 ώρα περίπου έως ότου μαλακώσει καλά.


2. Προσθέτετε τον τραχανά, το κρεμμύδι, την ντομάτα κομμένα σε κύβους και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και βράζετε για 30' ακόμη.


3. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με λίγες σταγόνες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και συνοδεύετε με την φέτα σε κύβους.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εκτός από φέτα μπορείτε να κάψετε και κύβους από κασέρι που λιώνει σε συνδυασμό με φρυγανισμένα ψωμάκια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face