Για 6 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή το ειδικό σκεύος για την παέγια, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
2. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε στην μισή ποσότητα του ζωμού τους στήμονες σαφράν. Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, το ρύζι και το ζωμό μέσα στον οποίο έχετε ρίξει το σαφράν, και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά.
3. Μετά από τα 20 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Σε αυτό το σημείο, ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό, μαζί με τις γαρίδες, τα μύδια και τις αχιβάδες. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια φέτα λεμονιού.
Αν δεν σας αρέσει η μίξη της γεύση κρέατος και αλλαντικού με θαλασσινά μπορείτε να το παραλείψετε αλλά τότε προσθέστε λίγα παραπάνω θαλασσινά και αντί για ζωμό κοτόπουλο βάλτε λαχανικών νερό. Επίσης αντί για γαρίδες μπορείτε να βάλετε μικρές καραβίδες.