alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tigania top

Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για χοιρινό!!! Το καραμελωμένο κρεμμύδι δένει απίστευτα με τη λιπαρή σύσταση του χοιρινού

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

tigania top

Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για χοιρινό!!! Το καραμελωμένο κρεμμύδι δένει απίστευτα με τη λιπαρή σύσταση του χοιρινού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά από λαιμό ή σπάλα
  • 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2 λεπτά. Περιχύνετε με το μέλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και αφήνετε τα κρεμμύδια να σοταριστούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.


2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά.


3. Έπειτα ρίχνετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τέλος, ρίχνετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με χοιρινή πάνσετα ή χοιρινά λουκάνικα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face