Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε τις μπουκιές χοιρινού από σπάλα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε τις μπουκιές χοιρινού και το γυρίζετε μια –δυο φορές με ένα πιρούνι ώσπου να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά τα κομμάτια.
2. Ζεματίζετε τα ραδίκια για 5-6 λεπτά σε βραστό, αλατισμένο νερό για να φύγει η πικράδα τους πριν τα προσθέσετε στο φαγητό.
3. Προσθέτετε στη συνέχεια τα φρέσκα κρεμμυδάκι και τα ραδίκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα μαζί με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄ακομη.
4. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού στα τελευταία 10’. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε το καλοκαίρι να το φτιάξετε και με βλίτα