Για 6 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε για 2-3 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30-45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι.
3. Για το αυγολέμονο, χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ, και προσθέτετε σιγά σιγά και εναλλάξ το χυμό λεμονιού και λίγη σάλτσα από το φαγητό. Τέλος περιχύνετε το φαγητό με την σάλτσα αυτή, ανακινείτε ελαφρά και σερβίρετε μετά από 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε, αφού αγοράσετε ή συλλέξετε την ποσότητα των πράσων που επιθυμείτε, να τα καθαρίσετε, να τα ζεματίσετε ελαφρά σε αλατισμένο νερό και να τα διατηρήσετε στον καταψύκτη για 6-7 μήνες περίπου.