Για 12 άτομα ()
1. Πλένετε τα κότσια και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι που στον πάτο της έχετε βάλει το σέλινο. Προσθέτετε την μπύρα τον χυμό του μήλου, τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια ολόκληρα που πάνω τους έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Ρίχνετε το ξύδι, το ελαιόλαδο και τα μήλα. Κλείνετε και ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
2. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και ψήνετε για ακόμα 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε το κότσι ζεστό μαζί με την σάλτσα του και τα μήλα. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και σαλάτα λάχανο.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπύρα με λευκό κρασί και τον χυμό μήλου με πορτοκάλι χυμό.