alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotsi TOP

Απίθανη γεύση, εύκολο να γίνει ακόμα και από ένα πρωτάρη μάγειρα στην κουζίνα αλλά κυρίως έχει πάντα τρελή επιτυχία και αρέσει σε όλους!!!

ΧΟΙΡΙΝΟ KΟΤΣΙ ΜΕ MAYPH ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

kotsi TOP

Απίθανη γεύση, εύκολο να γίνει ακόμα και από ένα πρωτάρη μάγειρα στην κουζίνα αλλά κυρίως έχει πάντα τρελή επιτυχία και αρέσει σε όλους!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 μεγάλα χοιρινά κότσια
  • 1/2 λίτρο μαύρη μπύρα
  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 3 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα κότσια και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι που στον πάτο της έχετε βάλει το σέλινο. Προσθέτετε την μπύρα τον χυμό του μήλου, τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια ολόκληρα που πάνω τους έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Ρίχνετε το ξύδι, το ελαιόλαδο και τα μήλα. Κλείνετε και ψήνετε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.


2. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και ψήνετε για ακόμα 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε το κότσι ζεστό μαζί με την σάλτσα του και τα μήλα. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και σαλάτα λάχανο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπύρα με λευκό κρασί και τον χυμό μήλου με πορτοκάλι χυμό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face