alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino-psito top

Εντελώς ξεχωριστό σε γεύση και με ένα καπνιστό άρωμα που θα σας ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε...

ΡΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΑΙ

xoirino-psito top

Εντελώς ξεχωριστό σε γεύση και με ένα καπνιστό άρωμα που θα σας ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε...

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 χοιρινό καρέ ή λαιμό ξεκοκαλισμένο
  • 1 κομμάτι δέρμα από χοιρινό
  • 3 κουτ. σουπ. καπνιστό τσάι
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού

Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. κρέμα από ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε το λαιμό ανοιχτό και ξεκοκαλισμένο από τον κρεοπώλη σας. Τον αλατοπιπερώνετε και τον ακουμπάτε επάνω στο πάγκο της κουζίνας. Πασπαλίζετε με το τσάι, το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι.


2. Τυλίγετε σε σφιχτό ρολό, βάζετε από πάνω το κομμάτι από το δέρμα και δένετε καλά με δίχτυ ή μαγειρικό σπάγκο.


3. Ακουμπάτε σε ένα ταψί το ρολό. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας, κλείνετε με το καπάκι και χτυπάτε ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.


4. Τοποθετείτε το ρολό σε ένα πυρέξ με καπάκι και το περιχύνετε με την σάλτσα. Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά ανοίγετε το καπάκι για να ροδίσει το κρέας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το και με ένα μείγμα καπνιστού τσαγιού earl grey



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face