Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε το κρέας σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10΄. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10΄ ακόμα.
2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10΄.
3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, τη ρίγανη, τη θρυμματισμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4΄ πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.
Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού ή σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι γι' αυτό το φαγητό, καθώς θα μαγειρευτούν ένα κιλό πράσα. Να γνωρίζετε πάντως, πως ο όγκος των πράσων μειώνεται σημαντικά καθώς μαγειρεύονται.